ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ
Ορισμένα Προσκοπικά Συστήματα πέρα απο τις καθιερωμένες δράσεις διαθέτουν την δυνατότητα να δώσουν έμφαση σε συγκεκριμένα θέματα που είναι της Θάλλασας ή του Αέρα, αποτελώντας τις ειδικότητες Ναυτοπροσκόπων και Αεροπροσκόπων.

Τα θέματα αυτά άπτονται της ειδκότητας όπως: Η μετερεωλογία, η ναυσιπλοία, η κωπηλασία, ο ανεμοπτερισμός, ο αερομοντελισμός κ.α. Έτσι τα Συστήματα με ειδικότητα διαθέτουν επιπλέον ένα "εργαλείο" στην συμβολή προς την αγωγή των νέων.
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ
Σκοπός
Δίνει έμφαση στις ειδικευμένες γνώσεις (Αέρα ή Θάλλασα) στο παιδί και στον νέο.
Η ειδικότητα των Αεροπροσκόπων σου δίνει μια επιπλέον ευκαιρία να ερευνήσεις, να κατασκευάσεις και να γνωρίσεις τα θέματα της ειδικότητας θεωρητικά και πρακτικά, σε κάθε τι που αφορά τον Αερομοντελισμό, την ανεμοπορία, την μετεωρολογία, τους κινητήρες αερομοντέλων και αεροσκαφών, τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας, τον ραδιοερασιτεχνισμό τους υπολογιστές.

Ο στόχος της ειδικότητας είναι η εκπαίδευση και γνωριμία με τα πολύ πρωτοπόρα, ενδιαφέροντα θέματα και τις σημαντικές δραστηριότητες του αέρα.
Η ειδικότητα των Ναυτοπροσκόπων δίνει μεγαλύτερη έμφαση στο περιβάλλον του υγρού στοιχείου. Έτσι, το υγρό στοιχείο αποτελεί ένα επιπλέον κομμάτι της ζωής στη φύση για την εξυπηρέτηση του σκοπού μας.

Έμπειρα εκπαιδευμένα ενήλικα στελέχη Λέμβαρχοι και Κυβερνήτες, υποστηρίζουν την κάθε ναυτοπροσκοπική δραστηριότητα που διεξάγεται με τις ξύλινες παραδοσιακές λέμβους ώστε τα παιδιά και οι νέοι να αποκτήσουν επιπρόσθετες εμπειρίες και βιώματα με ασφάλεια για ότι αφορά την Θάλασσα.

E-mail: info@scoutsmagnisia.gr | Ακολουθήστε μας στο FB, Youtube, Instagram, Twitter: scoutsmagnisia  |  Βόλος