Λυκόπουλα

Πρόσκοποι

Ανιχνευτές

Δίκτυο

 Παιδιά που συμπλήρωσαν το 7ο έτος της ηλικίας τους και είναι μαθητές της Β' Τάξης του Δημοτικού Σχολείου μέχρι το αργότερο να συμπληρώσουν το
11ο έτος, εντάσσονται στην
Αγέλη Λυκοπούλων.

Παιδιά που συμπλήρωσαν το 10ο έτους της ηλικίας τους και είναι μαθητές της ΣΤ' Δημοτικού και το αργότερο μέχρι να συμπληρώσουν το 15ο έτος, εντάσσονται στην Ομάδα Προσκόπων.

Παιδιά που συμπλήρωσαν το 15ο έτος της ηλικίας τους και είναι μαθητές της Α' Λυκείου και το αργότερο μέχρι να συμπληρώσουν το 18ο έτος, εντάσσονται στην Κοινότητα Ανιχνευτών.

Ενήλικες που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους και το αργότερο μέχρι να συμπληρώσουν το 26ο έτος, εντάσσονται στο Προσκοπικό Δίκτυο.

Επιλεγμένα Video

Είναι μαζί μας

We have 13 guests and no members online

Τα νέα των Προσκόπων της Περιφέρειας Μαγνησίας

Κλάδος Λυκοπούλων

Παιδιά που συμπλήρωσαν το 7ο έτος της ηλικίας τους και είναι μαθητές της Β' Τάξης του Δημοτικού Σχολείου μέχρι το αργότερο να συμπληρώσουν το 11ο και να πάνε στην E΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου, εντάσσονται στο Προσκοπικό Τμήμα που λέγεται Αγέλη Λυκοπούλων. Τα μέλη της Αγέλης Λυκοπούλων ονομάζονται Λυκόπουλα. Για να ονομαστεί ένα παιδί Λυκόπουλο και να γίνει ενεργό μέλος του Σ.Ε.Π. πρέπει να δώσει την Υπόσχεση του Λυκόπουλου.

  • Kάθε Αγέλη Λυκοπούλων έχει από 10 έως 30 παιδιά (αγόρια και κορίτσια) και κατευθύνεται από τον/την Αρχηγό Αγέλης (Ακέλα) και τους/τις Υπαρχηγούς Αγέλης (Γερόλυκοι).
    Η Αγέλη Λυκοπούλων διαιρείται σε 2-5 Εξάδες. Κάθε εξάδα έχει το δικό της χρώμα λύκου που χαρακτηρίζει και την ονομασία της (Ασπριδεροί, Μαυριδεροί, Καφετιοί κ.λ.π.)
  • Κάθε Εξάδα έχει για οδηγό της τον Πρώτο της Εξάδας ο οποίος αναδεικνύεται από τα ίδια τα Λυκόπουλα της Εξάδας του. Ο Πρώτος, έχει σαν βοηθό και αναπληρωτή τον Δεύτερο, ο οποίος επίσης αναδεικνύεται από τα Λυκόπουλα μετά από πρόταση του Πρώτου.
  • Η Αγέλη διοικείται από το Συμβούλιο της Αγέλης, το οποίο αποτελείται από τον Αρχηγό και τους Υπαρχηγούς και το οποίο κατευθύνει όλες τις δραστηριότητες τους Τμήματος.

Βαθμοφόροι

Επιτροπές

Ενώσεις

Κατασκηνωτικό

Ενήλικες που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους και μέχρι να συμπληρώσουν το 65ο έτος, μπορούν να είναι Βαθμοφόροι ή Έφοροι *(στελέχη της κίνησης).

Γονείς ή φίλοι που επιθυμούν να υποστηρίξουν το προσκοπικό
έργο, μπορούν να ενταχθούν
στην Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης.

Όσοι έχουν συμπλκηρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους και
επιθυμούν να συνεχίζουν να ζούν την Προσκοπική ζωή & εμπειρία μπορούν να ενταχθούν στην
Ένωση Παλαιών Προσκόπων.

 

Το προσκοπικό μας κατασκηνωτικό & εκπαιδευτικό κέντρο  "Κένταυρος" στα Χάνια - Πηλίου, αποτελεί είναι απο τα καλύτερα οργανωμένα κέντρα. Μπορεί να φιλοξενήσει κάθε δραστηριότητα.

AddThis Social Bookmark Button